Blogs

Brandbeveiliging: de risico’s op bouwplaatsen en bij leegstand

05-05-22

Brandbeveiliging voorkomt schade, slachtoffers en andere onnodige gevolgen. Een brand slaat snel om zich heen, kan overslaan naar naastliggende panden of percelen en laat enorme schade achter.

Zowel de beveiliging tegen brand als bijvoorbeeld een systeem voor ontruiming is onmisbaar. Dat stelt ook het Bouwbesluit 2012 voor panden die in gebruik zijn. De systemen zijn minstens zo belangrijk voor bijvoorbeeld bouwplaatsen en leegstaand vastgoed. Hoe voorkomt u daar dat een brand razendsnel om zich heen kan slaan? Zonder dat u daarvoor een vaste brandmeldinstallatie moet (laten) plaatsen?

Risico’s: op bouwplaatsen en bij leegstand

Met name op bouwplaatsen en bij leegstand loopt u relatief veel risico op brand. Bijvoorbeeld omdat er wordt gewerkt met allerlei brandbare materialen. Natuurlijk zullen medewerkers en andere vaklui zo zorgvuldig mogelijk werken. Een ongeluk zit tegelijkertijd in een klein hoekje. Dat betekent dat er een keer wat mis kan gaan, bijvoorbeeld op het moment dat er iemand even niet oplet.

Op een bouwplaats is er waarschijnlijk iemand in de buurt, behalve als de brand buiten werktijd ontstaat. Als vastgoed leegstaat is het risico veel groter dat een brand een tijd lang onopgemerkt blijft. In dat geval krijgt de brand alle kans om veel schade te veroorzaken en bijvoorbeeld onnodig over te slaan naar een ander pand of perceel.

De risico’s op bouwplaatsen en bij leegstaand vastgoed zijn groot. Bij VPS Beveiliging kennen we die risico’s en hebben we daar een aantal specifieke oplossingen voor ontwikkeld. Onze oplossingen zijn mobiel, flexibel en natuurlijk netjes gecertificeerd. Dat betekent dat we oplossingen bieden voor uiteenlopende situaties, bijvoorbeeld tijdens de bouw van een pand. Of als een gebouw tijdelijk leegstaat, totdat u daar een nieuwe bestemming voor vindt.

VPS Beveiliging: volledig gecertificeerd

VPS Beveiliging is uw specialist in tijdelijke beveiliging. We beschikken over een team van technisch specialisten en monteurs. Zij werken dagelijks aan beveiligingsoplossingen op het hoogste niveau, bijvoorbeeld om de risico’s van brand te voorkomen.

We zijn onderdeel van VPS Group en bovendien volledige gecertificeerd. Wij beheren in heel Europa meer dan 50.000 objecten. Met meer dan 900 medewerkers weten we wat er moet gebeuren om bijvoorbeeld te voorkomen dat er brand ontstaat op de bouwplaats.

Dus zoekt u een volledig gecertificeerde en specialistische partner? Dan bent u bij VPS aan het juiste adres.

Brandbeveiliging en VPS FireAlert

We zijn sterk in tijdelijke en flexibele oplossingen voor brandbeveiliging en ontruiming. Dus gaat het u om de beveiliging tegen brand op de bouwplaats, in leegstaand vastgoed of in andere panden die u bezit? In al die gevallen zorgen we voor een passende oplossing.

Specialist in brandbeveiliging

Goede brandbeveiliging vraagt om een degelijk brandpreventiesysteem. Daarnaast is het belangrijk om een systeem in te richten voor de evacuatie of ontruiming, bijvoorbeeld om slachtoffers te voorkomen.

Tip: twijfelt u over de brandveiligheid in luw eegstaande vastgoed of heeft u het idee dat dit op de bouwplaats beter kan? In die gevallen bieden we u graag onze gratis veiligheidsscan aan. Ontdek op die manier waar de (brand-)beveiliging beter kan. Bovendien geven we u natuurlijk aan welke oplossingen we daarvoor concreet kunnen bieden.

FireAlert: tijdelijke oplossing

Zoekt u specifiek op de bouwplaats of bij leegstaand vastgoed naar een geschikte oplossing voor brandbeveiliging? Het is in die situaties vooral belangrijk dat u daar op een flexibele en mobiele manier gebruik van kunt maken.

VPS FireAlert is in dat geval de beste keuze. We zorgen voor EN54-gecertificeerde brandbeveiliging. Bovendien is ons systeem CE-gemarkeerd en voldoet het natuurlijk aan alle belangrijke regels en richtlijnen voor brandbeveiliging en evaluatie. Het systeem is een professionele keuze, zonder dat u een vaste brandmeldinstallatie hoeft te laten installeren.

Het VPS FireAlert systeem is bijzonder flexibel inzetbaar. Dankzij de duurzame accu (accuduur van 3 jaar) is het mogelijk om hier op iedere gewenste plaats gebruik van te maken. Dat maakt FireAlert goed geschikt voor zowel leegstaand vastgoed als bouwplaatsen. Wellicht is er wel stroom beschikbaar, maar kan die beschikbaarheid zomaar veranderen en zoekt u een oplossing die daarvan onafhankelijk is.

Dankzij flexibele vertragingen en controles voorkomen we valse meldingen en is snel duidelijk wat er aan de hand is. Het is zelfs mogelijk om VPS FireAlert aan te sluiten op een bestaande brandmeldinstallatie, als u die al gebruikt.

Dus zoekt u naar een flexibele en professionele oplossing voor brandbeveiliging en ontruiming? VPS FireAlert is goed geschikt voor bouwplaatsen en voor leegstaand vastgoed. Daarnaast kunt u er op iedere andere locatie gebruik van maken, dankzij de flexibele en mobiele opzet van het systeem.

Wij staan voor u klaar

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem contact op met onze adviseurs of vraag direct een offerte aan.

Nieuws

Bekijk meer nieuws

Nieuws

Wat is een handbrandmelder en waar moet deze aan voldoen?

Lees wat een handbrandmelder is en aan welke eisen deze moet voldoen.

Nieuws

Kiwa-certificaat behaald: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie

Door het uitvoeren van jaarlijkse keuringen wordt onze kwaliteit gewaarborgd.

Nieuws

Bezoek ons op het FireSafety & Security Event 2023

Dé beurs op het gebied van brandbeveiliging en beveiliging.