Nieuws

Kiwa-certificaat behaald: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie

02-09-23

Het afgelopen jaar heeft Kiwa zowel projectinspecties als kantooraudits bij VPS Beveiliging uitgevoerd om de werking van ons VPS FireAlert-systeem voor tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming te toetsen. Hierbij hebben we kunnen aantonen dat VPS FireAlert voldoet aan de gestelde doelstellingen en hebben we het Kiwa-certificaat K21024 Security And Safety of Construction Sites – Scope 3: Tijdelijke brandmeld- en/of ontruimingsinstallatie mogen ontvangen.

Brandveiligheid en bouwbesluit

Scope 3 van de BRL (beoordelingsrichtlijn) K21024 Security and Safety of Construction Sites bestaat uit twee onderdelen:

  1. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie zonder eis bouwbesluit
  2. Tijdelijke brandmeld- en/of ontruiminginstallatie op basis van bouwbesluit

VPS FireAlert voldoet als tijdelijke brandmeld- en ontruiminginstallatie aan de doelstellingen op zowel locaties waar geen brandveiligheidseis vanuit het Bouwbesluit aan ten grondslag ligt, als op locaties met een verwijzing vanuit het Bouwbesluit dat de locatie dient te zijn voorzien van een brandmeld- en ontruimingssysteem vanuit een gecertificeerde organisatie.

Kies voor kwaliteit

Door het uitvoeren van jaarlijkse keuringen wordt de kwaliteit van VPS en onze beveiligingsoplossingen gewaarborgd. Hierdoor zijn onze opdrachtgevers verzekerd van beveiligingsinstallaties die aan de hoogste eisen voldoen. Eerder behaalden we met onze systemen voor bouwplaatsbeveiliging het Kiwa-certificaat Scope 1: Tijdelijke elektronische beveiligingssystemen niveau 1 t/m 4.

Lees meer over de verschillende scopes binnen de BRL K21024 Security and Safety of Construction Sites op de website van Kiwa.

Over Kiwa

Kiwa is een onafhankelijk keuringsinstituut en behoort tot de wereldwijde top-20 van bedrijven op het gebied van testen, inspectie en certificering. Kiwa verzorgt de certificering van onder andere organisaties die bouwplaatsen beveiligen.

Vragen?

Heeft u vragen of wilt u meer weten over ons VPS FireAlert-systeem? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor u klaar.

Nieuws

Bekijk meer nieuws

Nieuws

Wat is een handbrandmelder en waar moet deze aan voldoen?

Lees wat een handbrandmelder is en aan welke eisen deze moet voldoen.

Nieuws

Bezoek ons op het FireSafety & Security Event 2023

Dé beurs op het gebied van brandbeveiliging en beveiliging.

Nieuws

5 tips voor veilige feestdagen

Voorkom inbraak, diefstal, vandalisme, ongewenste bezoekers en brand op de bouwplaats en in leegstaand vastgoed.

Leave a Comment