ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging EKP-pand Avans Hogeschool Den Bosch

Het brandmeld- en ontruimingssysteem van het EKP-pand in Den Bosch voldeed niet aan de normen. Hoewel er toekomstplannen zijn om het gebouw te renoveren en te voorzien van een nieuwe installatie, kan dit nog enkele jaren duren.

Opdrachtgever: Croonwolter&dros
Periode: januari 2023 – heden

Croonwolter&dros is verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van verschillende locaties van Avans Hogeschool in Den Bosch, waaronder het EKP-pand. Deze voormalige postsorteerhal dient als onderwijsfaciliteit voor kunstopleidingen. Het betreft een verouderd gebouw waarvan de brandmeld- en ontruimingsinstallatie niet meer voldeed aan de geldende normen. Hoewel er toekomstplannen zijn om het gebouw te renoveren en te voorzien van een nieuwe installatie, kan dit nog enkele jaren duren. Om ervoor te zorgen dat het gebouw toch blijft voldoen aan de brandbeveiligingseisen, heeft Croonwolter&dros in januari 2023 besloten om VPS FireAlert in te zetten. Dit systeem zal worden gebruikt totdat de op handen zijnde verbouwing is afgerond en er een nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie is geplaatst.

Semipermanente oplossing

Thomas Veldman, servicetechnicus bij Croonwolter&dros, licht toe: “We waren al bekend met VPS FireAlert van een ander project, waar we het gebruikten als tijdelijke brandmeld- en ontruimingsinstallatie tijdens een verbouwing. Maar bij het EKP-pand was de situatie anders. De installatie was daar niet meer in orde. Er zijn plannen voor renovatie, dus op termijn komt er een nieuw systeem. Maar die verbouwing laat nog even op zich wachten, en ondertussen moeten we natuurlijk wel zorgen dat het gebouw brandveilig is. Er zijn hier dagelijks studenten en docenten aanwezig. We zochten naar een semipermanente oplossing die snel geplaatst kon worden, goed functioneerde en niet de hoofdprijs kostte. Daarom hebben we weer voor VPS FireAlert gekozen. Het werkt uitstekend, kan snel worden geïnstalleerd en is kostenefficiënt.”

“VPS FireAlert werkt uitstekend, kan snel worden geïnstalleerd en is kostenefficiënt.”

Continuïteit in brandbeveiliging

Met rookmelders, handbrandmelders met slow whoop en diverse interfaces biedt VPS FireAlert het EKP-pand volledige brandbeveiligingsdekking. Voordat de oude installatie werd gedemonteerd, zijn eerst de VPS FireAlert-units geplaatst. Thomas legt uit: “Onze aanpak was om eerst VPS FireAlert te implementeren en pas daarna de oude installatie te ontmantelen, waardoor continuïteit in brandbeveiliging gewaarborgd was, ook tijdens de demontage van het oude systeem. Door dit proces hoefden we ons geen zorgen te maken over het per ongeluk verwijderen van cruciale onderdelen en bespaarden we tijd doordat we niet gefaseerd de oude bekabeling hoefden te verwijderen. Binnen vijf dagen was alles geregeld: het nieuwe systeem was geïnstalleerd en het oude systeem was verwijderd, terwijl het pand gedurende deze tijd brandveilig bleef.”

“Voor iedereen met een beetje technische kennis is de installatie van VPS FireAlert een fluitje van een cent.”

Croonwolter&dros heeft de implementatie van VPS FireAlert zelf uitgevoerd. Na een korte instructie van VPS zijn de monteurs van Croonwolter&dros ermee aan de slag gegaan. Thomas deed de eindcontrole om na te gaan of alles correct was geplaatst. Hij vertelt: “Het is erg gemakkelijk om de VPS FireAlert units te plaatsen. Voor iedereen met een beetje technische kennis is de installatie een fluitje van een cent.”

Meshnetwerk: flexibel en betrouwbaar

Volgens Thomas is het belangrijkste voordeel van VPS FireAlert dat het functioneert als een meshnetwerk. “In tegenstelling tot andere brandmeldsystemen, die zenders en ontvangers nodig hebben, zijn de units van VPS FireAlert voortdurend met elkaar verbonden, zonder vaste zenders en ontvangers. Dit maakt het systeem veel flexibeler en betrouwbaarder,” legt hij uit. Verder waardeert Thomas het laagdrempelige contact met VPS. “Onze communicatie is informeel en we kunnen elkaar snel en direct bereiken als er iets is. De lijnen zijn kort, wat de samenwerking prettig maakt.”

VPS PROJECTEN

Ontdek onze projecten

Van scheepsbouw, ondergrondse bouw en hoogbouw tot cultureel erfgoed, zorgvastgoed en luchthavens: VPS FireAlert is de ideale brandbeveiligingsoplossing voor elke locatie waar (al dan niet tijdelijk) geen brandmeldinstallatie beschikbaar is om personeel, bezoekers en materialen te beschermen tegen de risico’s van brand.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging renovatie ASML-gebouw 17

Recentelijk is gebouw 17 van het hightechbedrijf ASML gerenoveerd door Croonwolter&dros. Croonwolter&dros heeft van dit voormalige uitgiftecentrum een productielocatie gemaakt en gedurende de bouw het VPS FireAlert-systeem ingezet.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming vluchtelingenopvang Kamp van Zeist

In opdracht van Intersettle, specialist in tijdelijke accommodaties, hebben wij de noodopvanglocatie voorzien van de brandbeveiligingsoplossing VPS FireAlert.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en terreinbeveiliging opvang Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Hilversum heeft het voormalige VARA-gebouw aan de Heuvellaan in Hilversum beschikbaar gesteld en ingericht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandmeld- en ontruimingsinstallatie COA locatie azc Almere

We hebben op deze noodopvanglocatie het VPS FireAlert systeem geplaatst en voorzien tevens in het periodieke onderhoud hiervan.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Zalmhaven Rotterdam

Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor ontruiming en EHBO.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Airside Pier Schiphol

VPS FireAlert voorziet dit bouwproject van een flexibel inzetbare oplossing die gemakkelijk op- of af te schalen is wanneer de bouw vordert.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging voor het Stedelijk Museum Schiedam

De gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging RWE warmtekrachtcentrale Moerdijk

Aan de vaste BMI van Saval werd onderhoud gepleegd, waardoor er behoefte was aan een systeem voor tijdelijke brandbeveiliging.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming Project Valley in Amsterdam

VPS FireAlert biedt een passende oplossing voor de brandveiligheid en ontruiming van Project Valley.

ONZE PROJECTEN

Beveiliging en brandbeveiliging voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Hanzebouw BV heeft VPS ingeschakeld om de historische locatie te voorzien van een tijdelijk systeem voor beveiliging en brandveiligheid.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging de Witte Villa en Toren C2 in Arnhem

Wij hebben op deze locatie op de begane grond tot en met de 3e verdieping componenten van VPS FireAlert ingezet. Op deze verdiepingen is de bestaande BMI afgekoppeld.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging zorglocatie Tusselerhof in Lochem

VPS heeft in de nieuwe woonlocatie Tusselerhof verschillende componenten van het VPS FireAlert systeem geplaatst, waaronder een basisstation en rookmelders.

ONZE PROJECTEN

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

We hebben VPS FireAlert geplaatst in het vrieshuis. Het ging om een tijdelijke oplossing totdat er een vaste BMI geplaatst werd.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand centrum Rotterdam

Het brandbeveiligings- en ontruimingssysteem VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor dit gebouw.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming project Rijnlandroute

Gebouwen aan de oost- en westzijde van de tunnel zijn voorzien van rook- en handmelders. In alle tunnels zijn evacuatieunits geïnstalleerd.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming Centrale Markthal in Amsterdam

Een vaste brandpreventie- en ontruimingsinstallatie is nog niet actief, maar wel noodzakelijk om units te kunnen verhuren.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming Feringa Building in Groningen

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers gedurende de bouw te waarborgen, wordt VPS FireAlert ingezet.

ONZE PROJECTEN

Brandmeldinstallatie woonzorgcentrum Het Gouden Hart

Tijdens de verbouwfase blijft Het Gouden Hart in gebruik. Om te zorgen voor een brandveilige situatie, is VPS FireAlert geplaatst.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming stikstofinstallatie Zuidbroek

De locatie is voorzien van handbrandmelders en rookmelders en het meertalige communicatiesysteem VPS React.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging- en ontruiming The Corporate Village Zaventem

Voor de tijdelijke brandbeveiliging van gebouw Caprese is VPS FireAlert ingezet met onder andere rookmelders en handmelders.

Vraag een vrijblijvende offerte aan