ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming vluchtelingenopvang Kamp van Zeist

In opdracht van Intersettle, specialist in tijdelijke accommodaties, hebben wij de noodopvanglocatie voorzien van de brandbeveiligingsoplossing VPS FireAlert.

Opdrachtgever: Intersettle
Periode: maart 2022 – heden

Over het project

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is gestart met noodopvang op het terrein van Kamp van Zeist voor 200 personen. Dit gebeurt in nauwe afstemming met de gemeenten Zeist en Soest. Door de enorme toestroom van vluchtelingen is er een tekort aan opvangplekken. Hierdoor is een mensonwaardige situatie ontstaan in het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Beide gemeenten nemen vanuit humanitair oogpunt hun verantwoordelijkheid voor de oplossing van dit vraagstuk en hebben daarom de locatie van Kamp van Zeist beschikbaar gesteld.

De noodopvang bestaat uit een aantal paviljoens met verschillende functies. Zo is er een gebouw waar bewoners kunnen eten en kunnen verblijven, een informatiebalie, 2 slaappaviljoens, sanitaire ruimtes, klaslokalen en onderzoeksruimtes voor de GZA (gezondheidszorg asielzoekers).

Onze oplossing

In opdracht van Intersettle, specialist in tijdelijke accommodaties voor evenementen en huisvesting, hebben wij de noodopvanglocatie voorzien van de brandbeveiligingsoplossing VPS FireAlert. VPS FireAlert is draadloos, beschikt over een EN45-certifcaat, is CE-gemarkeerd en voldoet aan alle belangrijke richtlijnen op het gebied van brandbeveiliging. Het systeem bestaat uit modulair in te zetten componenten waardoor het zeer geschikt is als brandmeldinstallatie voor tijdelijke accommodaties of andere locaties waar (al dan niet tijdelijk) geen brandmeldinstallatie aanwezig is.

Nadat VPS FireAlert geïnstalleerd was, diende de werking van het systeem aangetoond te worden door middel van een proefbrand. Dat was een uitdaging, omdat het paviljoen was voorzien van een verwarmingsunit waardoor er een afwijkende luchtstroom aanwezig was. We hebben de proefbrand volgens de richtlijnen georganiseerd waarbij een vertegenwoordiger van de brandweer aanwezig was en een dagelijkse situatie op de opvanglocatie nagebootst werd. Na de proefbrand is vastgesteld dat VPS FireAlert voldoet aan alle gestelde normen en kon het systeem in gebruik genomen worden. In totaal is de locatie voorzien van 44 VPS FireAlert componenten, waaronder rookmelders en handbrandmelders.

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor tijdelijke brandbeveiliging? Neemt u gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

VPS PROJECTEN

Ontdek onze projecten

Van scheepsbouw, ondergrondse bouw en hoogbouw tot cultureel erfgoed, zorgvastgoed en luchthavens: VPS FireAlert is de ideale brandbeveiligingsoplossing voor elke locatie waar (al dan niet tijdelijk) geen brandmeldinstallatie beschikbaar is om personeel, bezoekers en materialen te beschermen tegen de risico’s van brand.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en terreinbeveiliging opvang Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Hilversum heeft het voormalige VARA-gebouw aan de Heuvellaan in Hilversum beschikbaar gesteld en ingericht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandmeld- en ontruimingsinstallatie COA locatie azc Almere

We hebben op deze noodopvanglocatie het VPS FireAlert systeem geplaatst en voorzien tevens in het periodieke onderhoud hiervan.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Zalmhaven Rotterdam

Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor ontruiming en EHBO.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Airside Pier Schiphol

VPS FireAlert voorziet dit bouwproject van een flexibel inzetbare oplossing die gemakkelijk op- of af te schalen is wanneer de bouw vordert.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging voor het Stedelijk Museum Schiedam

De gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging RWE warmtekrachtcentrale Moerdijk

Aan de vaste BMI van Saval werd onderhoud gepleegd, waardoor er behoefte was aan een systeem voor tijdelijke brandbeveiliging.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming Project Valley in Amsterdam

VPS FireAlert biedt een passende oplossing voor de brandveiligheid en ontruiming van Project Valley.

ONZE PROJECTEN

Beveiliging en brandbeveiliging voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Hanzebouw BV heeft VPS ingeschakeld om de historische locatie te voorzien van een tijdelijk systeem voor beveiliging en brandveiligheid.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging de Witte Villa en Toren C2 in Arnhem

Wij hebben op deze locatie op de begane grond tot en met de 3e verdieping componenten van VPS FireAlert ingezet. Op deze verdiepingen is de bestaande BMI afgekoppeld.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging zorglocatie Tusselerhof in Lochem

VPS heeft in de nieuwe woonlocatie Tusselerhof verschillende componenten van het VPS FireAlert systeem geplaatst, waaronder een basisstation en rookmelders.

ONZE PROJECTEN

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

We hebben VPS FireAlert geplaatst in het vrieshuis. Het ging om een tijdelijke oplossing totdat er een vaste BMI geplaatst werd.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand centrum Rotterdam

Het brandbeveiligings- en ontruimingssysteem VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor dit gebouw.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming project Rijnlandroute

Gebouwen aan de oost- en westzijde van de tunnel zijn voorzien van rook- en handmelders. In alle tunnels zijn evacuatieunits geïnstalleerd.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming Centrale Markthal in Amsterdam

Een vaste brandpreventie- en ontruimingsinstallatie is nog niet actief, maar wel noodzakelijk om units te kunnen verhuren.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming Feringa Building in Groningen

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers gedurende de bouw te waarborgen, wordt VPS FireAlert ingezet.

ONZE PROJECTEN

Brandmeldinstallatie woonzorgcentrum Het Gouden Hart

Tijdens de verbouwfase blijft Het Gouden Hart in gebruik. Om te zorgen voor een brandveilige situatie, is VPS FireAlert geplaatst.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming stikstofinstallatie Zuidbroek

De locatie is voorzien van handbrandmelders en rookmelders en het meertalige communicatiesysteem VPS React.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging- en ontruiming The Corporate Village Zaventem

Voor de tijdelijke brandbeveiliging van gebouw Caprese is VPS FireAlert ingezet met onder andere rookmelders en handmelders.

Vraag een vrijblijvende offerte aan