ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging renovatie ASML-gebouw 17

Recentelijk is gebouw 17 van het hightechbedrijf ASML gerenoveerd door Croonwolter&dros. Croonwolter&dros heeft van dit voormalige uitgiftecentrum een productielocatie gemaakt en gedurende de bouw het VPS FireAlert-systeem ingezet.

Opdrachtgever: Croonwolter&dros
Periode: september 2021 – maart 2024

Recentelijk is gebouw 17 van het hightechbedrijf ASML gerenoveerd door Croonwolter&dros. Het betreft een buitenlocatie van ASML, gelegen aan het Eindhovense businesspark Flight Forum. Croonwolter&dros heeft van dit voormalige uitgiftecentrum een productielocatie gemaakt en gedurende de bouw het VPS FireAlert-systeem ingezet.

Automatische rookmelders en risicobeheersing

Tijdens de bouwfase was gebouw 17 volop in gebruik. Niet alleen het personeel, maar ook belangrijke bedrijfsmaterialen van ASML moesten beschermd worden tegen mogelijke brandgevaren. Hoewel er al een brandmeldinstallatie aanwezig was die voldeed aan de basisvereisten voor brandveiligheid, gingen de wensen van ASML verder dan dat. Guido Geraedts, brandveiligheidsspecialist bij Croonwolter&dros, legt uit: “We hadden automatische rookmelders nodig omdat we niet alleen wilden alarmeren bij brand, maar ook tijdige detectie en dus risicobeheersing wilden realiseren om de meest bedrijfskritieke aspecten te bewaken. VPS FireAlert bood deze mogelijkheden en was daarmee een ideale aanvulling op de bestaande brandmeldinstallatie.”

“VPS FireAlert is de ideale aanvulling op een bestaande brandmeldinstallatie.”

Gebruiksvriendelijke implementatie

VPS leverde zo’n 50 automatische rookmelders, die Croonwolter&dros zelf implementeerde. Het gebruiksgemak van VPS FireAlert is voor Guido een groot pluspunt. Hij licht toe: “VPS leverde de benodigde materialen en voorzag in een korte plaatsingsinstructie. We konden daarna meteen zelf aan de slag. De VPS FireAlert-componenten zijn erg gebruiksvriendelijk en snel te plaatsen. Het uitrollen van het systeem is zo geregeld. Het is dummyproof, iedereen kan ermee omgaan.”

 

Mesh grid-systeem voor sterke communicatie-infrastructuur

Via de VPS FireAlert-interface werden de VPS FireAlert-rookmelders geïntegreerd met de bestaande brandmeldinstallatie. Het volledige netwerk fungeert als een mesh grid-systeem, waarbij draadloze apparaten onderling zijn verbonden. Guido benadrukt: “Het mesh grid-systeem maakt VPS FireAlert sterk en minder kwetsbaar voor problemen dan andere brandbeveiligingsoplossingen. Het zorgt ervoor dat componenten onderling informatie kunnen uitwisselen, waardoor de communicatie betrouwbaar blijft, zelfs bij obstakels of uitval van een apparaat.”

Samenwerking

Op de vraag waarom Croonwolter&dros voor VPS FireAlert heeft gekozen, legt Guido uit: “Traditioneel werd het bestaande brandbeveiligingssysteem tijdens een verbouwing in stand gehouden, maar dat leidde vaak tot problemen en onverwachte complicaties. We hebben ook wel gewerkt met andere draadloze brandbeveiligingsoplossingen, maar die systemen bleken niet bestand tegen stoffige bouwomgevingen. VPS FireAlert is dat wel.”

“De samenwerking met VPS verloopt prettig. Samen optrekken en samen schakelen, dat gaat altijd soepel.”

Croonwolter&dros en VPS werkten jaren geleden voor het eerst samen tijdens de renovatie van het Paleis van Justitie in Den Bosch. Het bedrijf stond destijds voor een brandbeveiligingsuitdaging, en VPS bood met VPS FireAlert een passende oplossing. Deze samenwerking beviel goed, wat hen ertoe bracht om ook voor andere projecten voor VPS te kiezen. Guido benadrukt: “Het VPS FireAlert-systeem werkt gewoon goed. Het is makkelijk te implementeren, betrouwbaar en doet wat het moet doen. Het functioneert in stoffige bouwomgevingen en signaleert storingen, vervuilingen of bijna lege accu’s tijdig, waardoor we voldoende tijd hebben om het op te lossen. Daarnaast verloopt de samenwerking met de mensen van VPS prettig. Samen optrekken en samen schakelen, dat gaat altijd soepel.”

VPS PROJECTEN

Ontdek onze projecten

Van scheepsbouw, ondergrondse bouw en hoogbouw tot cultureel erfgoed, zorgvastgoed en luchthavens: VPS FireAlert is de ideale brandbeveiligingsoplossing voor elke locatie waar (al dan niet tijdelijk) geen brandmeldinstallatie beschikbaar is om personeel, bezoekers en materialen te beschermen tegen de risico’s van brand.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging EKP-pand Avans Hogeschool Den Bosch

Het brandmeld- en ontruimingssysteem van het EKP-pand in Den Bosch voldeed niet aan de normen. Hoewel er toekomstplannen zijn om het gebouw te renoveren en te voorzien van een nieuwe installatie, kan dit nog enkele jaren duren.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming vluchtelingenopvang Kamp van Zeist

In opdracht van Intersettle, specialist in tijdelijke accommodaties, hebben wij de noodopvanglocatie voorzien van de brandbeveiligingsoplossing VPS FireAlert.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en terreinbeveiliging opvang Oekraïense vluchtelingen

De gemeente Hilversum heeft het voormalige VARA-gebouw aan de Heuvellaan in Hilversum beschikbaar gesteld en ingericht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandmeld- en ontruimingsinstallatie COA locatie azc Almere

We hebben op deze noodopvanglocatie het VPS FireAlert systeem geplaatst en voorzien tevens in het periodieke onderhoud hiervan.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Zalmhaven Rotterdam

Tijdens de bouw van de drie Zalmhaventorens wordt VPS FireAlert ingezet als systeem voor ontruiming en EHBO.

ONZE PROJECTEN

Ontruiming, EHBO en brandbeveiliging Airside Pier Schiphol

VPS FireAlert voorziet dit bouwproject van een flexibel inzetbare oplossing die gemakkelijk op- of af te schalen is wanneer de bouw vordert.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging voor het Stedelijk Museum Schiedam

De gemeente Schiedam gaat het rijksmonument renoveren waar het Stedelijk Museum Schiedam sinds 1940 is gevestigd.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging RWE warmtekrachtcentrale Moerdijk

Aan de vaste BMI van Saval werd onderhoud gepleegd, waardoor er behoefte was aan een systeem voor tijdelijke brandbeveiliging.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging en ontruiming Project Valley in Amsterdam

VPS FireAlert biedt een passende oplossing voor de brandveiligheid en ontruiming van Project Valley.

ONZE PROJECTEN

Beveiliging en brandbeveiliging voormalig Stedelijk Museum Zwolle

Hanzebouw BV heeft VPS ingeschakeld om de historische locatie te voorzien van een tijdelijk systeem voor beveiliging en brandveiligheid.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging de Witte Villa en Toren C2 in Arnhem

Wij hebben op deze locatie op de begane grond tot en met de 3e verdieping componenten van VPS FireAlert ingezet. Op deze verdiepingen is de bestaande BMI afgekoppeld.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging zorglocatie Tusselerhof in Lochem

VPS heeft in de nieuwe woonlocatie Tusselerhof verschillende componenten van het VPS FireAlert systeem geplaatst, waaronder een basisstation en rookmelders.

ONZE PROJECTEN

Branddetectie- en alarmeringssysteem voor Aviko Nederland BV

We hebben VPS FireAlert geplaatst in het vrieshuis. Het ging om een tijdelijke oplossing totdat er een vaste BMI geplaatst werd.

ONZE PROJECTEN

Tijdelijke brandbeveiliging kantoorpand centrum Rotterdam

Het brandbeveiligings- en ontruimingssysteem VPS FireAlert heeft een uitstekende oplossing geboden voor dit gebouw.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming project Rijnlandroute

Gebouwen aan de oost- en westzijde van de tunnel zijn voorzien van rook- en handmelders. In alle tunnels zijn evacuatieunits geïnstalleerd.

ONZE PROJECTEN

Brandpreventie en ontruiming Centrale Markthal in Amsterdam

Een vaste brandpreventie- en ontruimingsinstallatie is nog niet actief, maar wel noodzakelijk om units te kunnen verhuren.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming Feringa Building in Groningen

Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers gedurende de bouw te waarborgen, wordt VPS FireAlert ingezet.

ONZE PROJECTEN

Brandmeldinstallatie woonzorgcentrum Het Gouden Hart

Tijdens de verbouwfase blijft Het Gouden Hart in gebruik. Om te zorgen voor een brandveilige situatie, is VPS FireAlert geplaatst.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging en ontruiming stikstofinstallatie Zuidbroek

De locatie is voorzien van handbrandmelders en rookmelders en het meertalige communicatiesysteem VPS React.

ONZE PROJECTEN

Brandbeveiliging- en ontruiming The Corporate Village Zaventem

Voor de tijdelijke brandbeveiliging van gebouw Caprese is VPS FireAlert ingezet met onder andere rookmelders en handmelders.

Vraag een vrijblijvende offerte aan